Saftiga grötbullar
Saftiga goda grötbullar. Alltså det är ju så ljuvligt med doften av nybakat bröd. Och just grötbullar är något som vi bakar ofta här hemma. Det är perfekt att ha grötbullar i frysen som man kan plocka fram när man blir sugen på ett gott bröd. Jag brukar alltid låta fryst hembakat bröd tina sakta i rumspemperatur. Då blir det som nybakat igen. Så gott!
Med en havregrynsgröt bakar man enkelt de saftigaste grötbullarna. Detta brödet blir så gott! Hembakat bröd är ju bara så bäst 😛 Nomnom… perfekt till frukosten eller kvällsfikat.
Nedan har jag samlat ihop 3 till brödrecept som jag tycker mycket om. Klicka på de rosa länkarna under bilden så kommer ni recepten.
Saftiga grötbullar (ca 30 st)
Baka även: grahamsbröd och lättbakat bröd och korvbröd
Recept
- 5 dl vatten
- 4 dl havregryn
- 1 msk salt
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 2 paket jäst (50 g/st)
- 1,5 dl ljus sirap
- 24 dl vetemjöl (2,4 liter)
Gör så här
Grötbullarna ska bara jäsa 1 gång
- Koka vatten, havregryn och salt i ca 3 min (till en gröt) Lägg i smöret och låt smälta. Rör ner mjölken.
- Lös upp jästen med lite gröt. Blanda ihop den upplösta jästen med resten av gröten.
- Blanda ner sirap och arbeta in vetemjöl. Ta ungefär 3/4 av ett paket vetemjöl som har vikten 2 kg.
- Ta upp degbitar stora som clementiner direkt ur bunken. Använd mjölad hand. Arbeta ut ca 30 brödbullar.
- Låt brödbullarna jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 45 min.
- Grädda långt ner i ugnen 250° i ca 10 min.
Grötbullar med havregrynsgröt är saftigt och gott
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor
Lycka i en liten grötbulle ♥ Oscar var liten när jag fotade detta brödreceptet och han tyckte det var så spännande att få vara med.
Tycker ni om detta brödreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. TACK och KRAM
På Instagram har mitt grötbröd i långpanna blivit superpopulärt. Följ oss gärna på Instagram DU också ♥
Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.