Populär toscakaka

Toscakaka med hallon är en av de kakor som mina följare och läsare har bakat flest gånger här från min bakblogg. Den är väldigt populär. Jag får ofta kommentarer och bilder på just denna toscakakan och det gör mig så glad!! Tosca är ju fantatsiskt gott. Många berättar att detta är den bästa kakan de bakat. Så roligt att många har fått toscakakan som sin favorit.

Oscar håller tallriken med toscakakorna ♥

Jag använder havregryn i min toscakaka. Vi kan kalla det havretosca. I smeten tillsätter jag hallon, det blir så perfekt! Havretosca med hallon alltså godaste hallonkakan med tosca. En drömgod kaka som är lätt att lyckas med. Jag Ä L S K A R denna kakan.

Missa inte detta! – 35 POPULÄRA RECEPT (klicka)

Jag har flera recept på bakverk med tosca 😛 Ni får 3 till tips nedan och jag länkar även till 4 receptsamlingar med många goda kakor.

Toscakaka – En mycket populär kaka med tosca

Fler kakor : silviakaka och morotskaka och picknickkaka

Kaka

 • 100 g smör
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 dl mjölk
 • 2 dl frysta hallon

Tosca

 • 75 g smör
 • 1 dl strösocker
 • 1,5 dl havregryn
 • 0,5 dl ljus sirap

Gör så här

 1. Kaka : Smält smöret. Låt svalna lite. Vispa strösocker och ägg pösigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och mjölk i äggsmeten. Rör sist ner smält smör.
 3. Fördela ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Strö på frysta hallon.
 4. Grädda kakan mitt i ugnen 175° i 25 min (gör tosca när kakan gräddas)
 5. Tosca : Smält ihop smör, strösocker, havregryn och sirap.
 6. När kakan varit i ugnen i 25 minuter så täcker ni den med tosca. Grädda sedan igen mitt i ugen 175° i ca 10 min.

Många har bakat denna goda toscakakan

Hitta enkelt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

Det är inte tillåtet att kopiera receptet för publicering på sociala medier. Att ge receptet spridning genom att dela eller länka till detta inlägget i sociala medier är välkommet. Det är även okej med utskrift av samtliga recept för privat bruk.

Här ser ni den färdiga toscakakan innan jag skar upp den i lagom stora kakbitar. För att se bilder när jag bakade hallonkakan med tosca – KLICKA HÄR

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig jätteglad. TACK och KRAM

Många följare på Instagram gillar min supergoda kärleksmumskaka. Så kul!! Följ mig på Instagram DU också 😀

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
77

Kantarelltoast

Alltså kantarelltoast är det godaste som finns. Jag gör mina kantarelltoast med en katarellstuvning så det blir som varma mackor. Varma svampmackor med kantarell. Jösses alltså detta är verkligen favoriten till fredagsmyset. Något av det bästa jag vet. Så gott!

Ett fat med nylagade kantarelltoast 😛 I receptet länkar jag till en beskrivning på hur jag på ett enkelt sätt rensar kantereller med potatismjöl. Supersmidigt! Det finns gott om kantareller i skogen så passa på att laga några goda kantarellstoast i helgen.

Missa inte detta! – 35 POPULÄRA RECEPT (klicka)

Kantarellstuvning på varma mackor är gott. Det finns fler maträtter med stuvning som är goda, i de recepten har jag använt champinjoner men det går lika bra att använda kantareller. Jag länkar även till mina populära middagstips nedan.

Kantarelltoast jag Ä L S K A R det!! Enkelt att laga och det blir ju så gott, goda varma mackor med kantarell.

Kantarelltoast (ca 8 st)

Mer gott : kassler med stuvad potatis och räktoast

Recept

 • 250 g kantareller (ca)
 • Smör
 • 0,5 dl vetemjöl
 • 3 dl vispgrädde
 • 2 dl mjölk
 • Salt och vitpeppar
 • 8 st formbröd (ca)

Gör så här

 1. Rensa kantareller. Dela i mindre bitar om så önskas. Läs tips på hur du enkelt rensar kantareller – KLICKA HÄR.
 2. Stek kantarellerna på hög temperatur i en klick smör (ca 25 g) tills vätskan är borta. Drag grytan åt sidan och rör ner vetemjöl.
 3. Blanda sedan ner grädde och mjölk. Värm upp stuvningen under omrörning tills den tjocknar. Salta och peppra.
 4. Låt kantarellstuvningen vila en stund. Då tjocknar den lite till.
 5. Bred ut stuvningen på bröden. Ställ in kantarelltoasten i ugnen i 225°i ca 10 min (tills fin färg)

Kantarelltoast är det godaste som finns

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Nylagade perfekta kantarelltoast precis utplockade ur ugnen mmm…

Fredagsmys, lördagsmys, söndagsmys, måndagsmys… kantarelltoast är alltid rätt! Alla veckans dagar.

Så galet gott (!!!) Ni bara måste testa att laga detta.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om receptet. Det gör mig så glad. KRAM

0
31

Världens godaste pizzasallad

Detta är världens godaste pizzasallad. Receptet har testats av många och blivit stort i sociala medier. Jag är så glad för det! Pizzasalladen är enkel att laga och det blir en rejäl sats som räcker som sallad till många goda måltider. Nu när det finns fin vitkål i matbutikerna så bara måste ni testa min pizzasallad. Den godaste av dem alla. Smakar lika bra som på pizzerian. Mmmm…

Ni kan förvara pizzasalladen i en eller flera bunkar med lock, i kylskåpet. Den är en veckosallad och håller minst 1 vecka i kylskåp. Pizzasallad är gott till allt. Billigt också. Den perfekta salladen med vitkål.

Missa inte detta! – 35 POPULÄRA RECEPT (klicka)

Jag tipsar även om en snabbvariant av pizzasallad och annat gott som jag gillar. Klicka på de rosa länkarna för många fler bra recept.

Världens godaste pizzasallad

Laga även: mimosasallad och potatissallad och veckosallad

Recept

 • 1 vitkålshuvud (stort)
 • Vatten
 • 1,5 dl vitvinsvinäger
 • 1 dl vatten
 • 1-1,5 msk salt
 • 2 msk strösocker
 • 1 tsk svartpeppar (grovmald)
 • 0,5 dl torkad oregano

Gör så här

 1. Strimla vitkålen med osthyvel tills ni har ca 5 liter riven vitkål.
 2. Lägg lite vitkål i ett durkslag.
 3. Koka upp en stor gryta med vatten. Häll hett vatten över vitkålen. Låt vattnet rinna av. Lägg vitkålen i en stor bunke.
 4. Upprepa punkt 3 tills all vitkål behandlats med hett vatten.
 5. Rör ihop vitvinsvinäger, vatten, salt, socker, peppar och oregano. Blanda sedan ihop med vitkålen (börja med den mindre mängden salt och öka sedan om så önskas)
 6. Låt pizzasalladen svalna. Förvara i kylen i en bunke eller bunkar med lock. Pizzasalladen är en veckosallad och håller ca 1 vecka i kylen.

Detta är världens godaste pizzasllad

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Pizzasalladen har blivit mycket omtyckt av mina följare på Instagram ♥ Nedan tipsar jag även om 5 andra recept som är populära.

 1. HAVRERUTOR I LÅNGPANNA
 2. SAFFRANSKAKA MED HAVRETOSCA
 3. MÖRDEGSKAKOR MED KOKOSKOLA
 4. GRÖTBULLAR
 5. VARM SMÖRGÅSTÅRTA PÅ HÖNÖKAKA

Med en osthyvel strimlar ni enkelt vitkålen till pizzasalladen. Supersnabbt och smidigt!

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. TACK och KRAM

2
83