Fiskbiffar av torsk

Hej vänner ♥ Fiskbiffar eller fiskburgare som man också kan kalla det, det tror jag faktiskt att alla gillar. Även de som annars inte tycker om fisk brukar gilla det. Särskilt barn.

Vill man inte servera potatismos till fiskbiffarna som jag gjorde denna gången så kan man servera vanlig kokt potatis till istället. Eller pressad potatis, det är också gott 😀 Att göra biffarna är verkligen hur enkelt som helst och jag hoppas att min beskrivning känns lätt att förstå också, det är viktigt för mig.

FISKBIFFAR AV TORSK (6-8 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Recept

  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Panering : ca 1,5 dl ströbröd

Fisksås : 1,5 dl creme fraiche, 1 dl mjölk, 0,5 dl hackad gräslök, 0,5 st fiskbuljongtärning, salt och vitpeppar, maizena redning

Gör så här

  1. Halvtina torskfilén. Dela i bitar. Mixa ihop allt till en smet. Forma med blöta händer ut ca 8 st biffar.
  2. Vänd biffarna i ströbröd. Smörstek tills fiskbiffarna är helt klara.
  3. Fisksås : Koka ihop alla ingredienser. Salt och peppar efter tycke. Rör ner maizena redning när såsen småkokar. Tag mängd efter hur tjock sås du önskar.

Servera med tex potatismos, fisksås, gröna ärtor, riven morot och citron

Här ser ni mina fiskbiffar när jag precis har börjat steka dem. Först mixade jag ihop en kladdig fisksmet, jag använde en stavmixer men det går lika bra att använda en matberedare.

Blöt händerna så går det enkelt att forma smeten till biffar. Vänd dem sedan i ströbröd innan stekning.

Stek fiskbiffarna några minuter på varje sida på medelvärme

Jag hade vitkålssallad i kylen så jag blandade mina rivna morötter med det

Fiskbiffar är helt vita inuti när de är färdigstekta. Serverar ni kokt potatis till så kan ni göra dubbel sats av såsen, till potatismos så räcker det med den mängden som jag skrivit här i receptet.

6
19

Mannafrutti

MANNAFRUTTI (4-5 port)

Gör även mycket goda FATTIGA RIDDARE

Recept

  •  5+1 dl mjölk
  • 4 msk mannagryn
  • 2 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Koka 5 dl mjölk, mannagryn och salt under omrörning i 10 min. (koka på medelvärme och rör ofta så att det inte bränns vid)
  2. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och vispgrädde. Koka i 4 minuter till under omrörning. 
  3. Drag kastrullen åt sidan. Blanda i 1 dl mjölk. Låt stelna i kylen.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

0
31

Rostad paprika

ROSTAD PAPRIKA – På bilden ser ni Ludwig ♥

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Beskrivning

  1. Dela paprikor i halvor. Gröp ur innehållet.
  2. Lägg paprikahalvorna i en ugnsform.
  3. Rosta dem långt upp i ugnen i 250° När paprikaskalet börjat svartna och fått blåsor är de klara. Det ta ca 15 min.
  4. Låt paprikahalvorna svalna i en ihopknuten plastpåse, ca 15 min. Drag därefter bort skinnet och strimla paprikan.

 Gott till det mesta. Paprikan blir söt i smaken och passar extra bra tillsammans med tex. vitlök, fetaost, oliver, pinjenötter och ruccolasallad.

0
11