Snickerskaka

SNICKERSKAKA – SNICKERSKAKOR

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

Recept

 • 1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
 • 1 dl kokos
 • 2 dl sirap
 • 10 dl rice krispies
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 200 g mjölkchoklad

Gör så här

 1. Smält på låg värme ihop jordnötssmör, kokos och sirap i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
 2. Rör ner ricekrispies och vaniljsocker. Tryck ut blandningen i pappersklädd form (ca 20×30 cm) Ställ i kylen.
 3. Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Tag ut formen ur kylen. Bred chokladen över kakan.
 4. Ställ formen i kylen igen ca 1 timme. Skär snickerskakan i valfria stora bitar.

Vill ni baka snickerskladdkaka : KLICKA HÄR

Här ser ni det jordnötssmör som jag använde. Den innehöll 350 g jordnötssmör vilket är lagom till snickerskakor

Och här kikar vi rakt ner i kastrullen som står på spisen. Jordnötssmör, kokos och sirap har smält ihop. Jag har dragit kastrullen åt sidan så att den inte står på en varm platta. Nu är det dags att röra ner rice krispies och vaniljsocker.

Här har Fanny (som var med och bakade) tryckt ut blandningen i en pappersklädd form. En liten gratängform som var 20×30 cm använde vi, måttet på formen är inte jättenoga men ungefär den storleken på formen är lagom.

Över kakan har jag brett ut smält choklad och nu ska snickerskakan stå i kylen i 1 timme ungefär.

Chokladen har stelnat och jag har skurit upp kakan i bitar.

Hur stora rutor man skär snickerskakan i bestämmer man själv. Små minirutor av snickerskaka passar bra som julgodis till jul men denna gången skar jag upp den i stora rutor och serverade som en kaka till kaffet.

Alltså detta kan vara den godaste kakan jag vet, det är OMÖJLIGT att bara ta en. De blir inte gamla hemma om ni bakar den, det kan jag lova! Och just det! Ricekrispies hittar ni i hyllan bland flingorna i affären.

0
22

Kladdkaka med kinapuffstäcke

KLADDKAKA MED KINAPUFFSTÄCKE

Min mest populära och mest besökta kladdkaka

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

 • 125 g smör
 • 3 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 5 msk kakao

Topping : 200 g mjölkchoklad, 3 msk vispgrädde och 1 påse kinapuffar (210 g)

Gör så här

 1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda sist ner smält smör.
 2. Häll smeten i en springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min.Låt svalna.
 3. Topping : Bryt choklad i bitar. Smält ihop med vispgrädde över vattenbad. Bred ut över kladdkakan och tryck försiktigt på kinapuffar över. Låt chokladen stelna. Servera kinapuffskladdkakan med tex. vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

2
143

Räkpaj med vitlöksost

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Så här såg det ut på min tallrik idag. Potatisgratäng, köttbullar, räkpaj och grönsaker. Mycket smaskigt och särskilt god var räkpajen så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på den till er.

I äggstanningen använde jag färskost med smak av vitlök och örter och så tillsatte jag lite dill också. Väldigt lyckat blev det och här kommer receptet 😀

RÄKPAJ MED VITLÖKSOST

Laga även en fantastisk BACON OCH BROCCOLIPAJ

Fyllning

 • 300 g skalade räkor
 • 2 dl riven ost
 • 2 dl creme fraiche 34%
 • 150 g färskost ( vitlök och örter )
 • 2 ägg
 • 1 msk hackad dill

Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk vatten

Gör så här

 1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 175° i 10 min.
 2. Fyllning : Låt räkor rinna av i en sil. Lägg räkorna i pajskalet. Strö på ost. Rör ihop övriga ingredienser.
 3. Häll blandningen över räkorna och osten.
 4. Grädda mitt i ugnen 175° tills pajen stelnat (30-40 min) Servera räkpajen ljummen med tex. sallad och vitlökssås eller på buffé

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

Nu är pajskalet förgräddat. Jag har lagt i avrunna räkor och riven ost

Här rör jag ihop creme fraiche, färskost, ägg och (fryst) hackad dill. Salt och peppar behövs inte tillsättas.

Blandningen häller jag över räkorna och osten som ligger i pajskalet. När pajen är färdiggräddad (kolla med provsticka) så brukar jag låta den stå en stund och svalna. Ljummen räkpaj är godast 😀 Lycka till!

3
40