Snickerskaka
SNICKERSKAKA – SNICKERSKAKOR
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor
Recept
- 1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
- 1 dl kokos
- 2 dl sirap
- 10 dl rice krispies
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g mjölkchoklad
Gör så här
- Smält på låg värme ihop jordnötssmör, kokos och sirap i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
- Rör ner ricekrispies och vaniljsocker. Tryck ut blandningen i pappersklädd form (ca 20×30 cm) Ställ i kylen.
- Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Tag ut formen ur kylen. Bred chokladen över kakan.
- Ställ formen i kylen igen ca 1 timme. Skär snickerskakan i valfria stora bitar.
Vill ni baka snickerskladdkaka : KLICKA HÄR
Här ser ni det jordnötssmör som jag använde. Den innehöll 350 g jordnötssmör vilket är lagom till snickerskakor
Och här kikar vi rakt ner i kastrullen som står på spisen. Jordnötssmör, kokos och sirap har smält ihop. Jag har dragit kastrullen åt sidan så att den inte står på en varm platta. Nu är det dags att röra ner rice krispies och vaniljsocker.
Här har Fanny (som var med och bakade) tryckt ut blandningen i en pappersklädd form. En liten gratängform som var 20×30 cm använde vi, måttet på formen är inte jättenoga men ungefär den storleken på formen är lagom.
Över kakan har jag brett ut smält choklad och nu ska snickerskakan stå i kylen i 1 timme ungefär.
Chokladen har stelnat och jag har skurit upp kakan i bitar.
Hur stora rutor man skär snickerskakan i bestämmer man själv. Små minirutor av snickerskaka passar bra som julgodis till jul men denna gången skar jag upp den i stora rutor och serverade som en kaka till kaffet.
Alltså detta kan vara den godaste kakan jag vet, det är OMÖJLIGT att bara ta en. De blir inte gamla hemma om ni bakar den, det kan jag lova! Och just det! Ricekrispies hittar ni i hyllan bland flingorna i affären.